Aankomend bestuurslid Jurian Calis en PKvV-Praeses Hein Laterveer tonen de nieuwe website. (Foto: PR).

Alle Leidse studentenverenigingen samen op studentenstadleiden.nl

De Plaatselijke Kamer van Verenigingen (PKvV) heeft het online mediaplatform Studentenstadleiden.nl gelanceerd waarop alle 24 Leidse studentenverenigingen verenigd zijn. Het platform is de laatste maanden ontwikkeld in samenwerking met Universiteit Leiden, Hogeschool Leiden en Leiden Marketing.

“Nu vanwege alle coronamaatregelen de eerste maanden van de studententijd er voor veel aankomende studenten anders uitzien dan andere jaren, biedt dit platform de mogelijkheid om in ieder geval online de grote variatie die de verenigingen bieden met elkaar te vergelijken”, zegt Praeses Hein Laterveer van de PKvV. “Op het gebied van gezelligheid, watersport, culturele of religieuze activiteiten, maar ook internationaal en muzikaal.”

Verbonden
Met de website wil de PKvV laten zien hoe breed het aanbod in verenigingen in Leiden is. Laterveer: “Je vindt er allerlei activiteiten, nieuwsberichten en sfeerimpressies. Ook is het een mooi voorbeeld van de samenwerking tussen de verenigingen, hoger onderwijsinstellingen en de partners uit de stad. Juist nu de fysieke mogelijkheden beperkt zijn, is de digitale aanwezigheid van groot belang en zijn we meer verbonden dan ooit.”

Rector Magnificus Carel Stolker van de Universiteit Leiden vindt het prachtig om te zien dat op de site alle verenigingen nu bij elkaar staan: “Zo kan elke student precies vinden wat bij hem of haar past”, zegt Stolker. “Studentenverenigingen zijn een belangrijk onderdeel van het studentenleven in Leiden.”

Naast algemene informatie over de studentenverenigingen wordt het platform ook gebruikt om algemene kennis over Leiden te delen en kunnen studenten er op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes. Een centrale agenda van studentgerelateerde activiteiten maakt het platform helemaal af.

Advertentie

Leiden Maatschappij Onderwijs


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×