(Foto: Emile van Aelst).

Grootste fietsenstalling van Leiden gaat weer open

Na maanden dicht te zijn geweest gaat de grootste fietsenstalling van Leiden weer open. Vanaf zaterdag 1 augustus kunnen reizigers hun fiets weer parkeren in de fietsenstalling onder de Lorentz, die vlak voor de lockdown geopend werd. Door de afname van het aantal reizigers loonde het echter niet om de stalling open te houden.

Nu de toestroom weer op gang komt, kunnen reizigers hun fiets weer parkeren in de gloednieuwe stalling. Ook de andere fietsenstallingen in Leiden openen weer de deuren.

Maximale stallingstijd
De regel dat fietsen niet langer dan twee weken aaneengesloten in de fietsenstallingen mogen staan, gaat op 1 september weer in. De fietsen worden nu niet gelabeld en de gemeente gaat tot 1 september coulant om met fietsen die langer dan twee weken in de stalling staan. Fietsen die zijn weggehaald uit de stallingen worden langer bewaard.

De standaard bewaartermijn van fietsen die zijn verwijderd omdat ze fout geparkeerd stonden (Fiets-Fout-Fiets-Weg) gaat op 20 juli weer in. Deze fietsen blijven 42 dagen staan op de Willem Barentszstraat 20.  Inwoners van wie de fiets is weggehaald tussen medio maart en 20 juli, hebben nog tot 1 september om hun fiets daar tegen betaling op te halen.

Openingstijden Fietsenstallingen
– NS-fietsenstalling aan centrumzijde is weer open: maandag t/m vrijdag 6.00 – 21.00 uur
– Fietsenstalling onder taxistandplaats en stalling onder nieuwbouw Lorentz (per 1 augustus) zijn open tijdens normale openingstijden: zondag t/m zaterdag 6.00 – 1.00 uur

Leiden Centraal – zeezijde:
– NS-fietsenstalling is 24/7 open; vanaf 25 mei weer deels gratis, deels betaald.
– De gratis ondergrondse fietsenstalling aan de Zeezijde is open tijdens normale openingstijden: zondag t/m zaterdag 6.00 – 1.00 uur

Centrum:
– Waagstalling is weer geopend volgens de normale tijden: maandag t/m zaterdag 8.00 – 01.00 uur, zondag 11.00 – 22.00 uur
– Pop-up fietsenstallingen Nieuwe Rijn en Lange Mare vervallen zolang de zaterdagmarkt op de gebruikelijke locatie niet doorgaat.
– Van 18 juli t/m 31 augustus staat de pop-up fietsenstalling aan de Steenschuur als proef 24/7.

Leiden Coronacrisis


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×