(Foto: PR)

Leids bedrijf leest oproep en helpt Magic Circus aan statiegeldbekers

“Neem je eigen beker mee!” Die oproep deed Magic Circus vorige week aan haar Leidse circusbezoekers nadat het niet was gelukt om de voor evenementen verplichte statiegeldbekers te huren. Maar een eigen beker is niet meer nodig. Het Leidse bedrijf Sleutelstart las de oproep van het circus op deze site en schiet het circus nu te hulp met gratis statiegeldbekers.

Waar de door de gemeente Leiden aanbevolen leverancier Greencups een minimale afname van 1.000 statiegeldbekers hanteert, stelt het Leidse Sleutelstart nu enige honderden statiegeldbekers beschikbaar. En ook nog eens helemaal gratis. “Toen ik op Sleutelstad de oproep van Magic Circus zag om je eigen drinkbeker mee te nemen, dacht ik meteen: hier moet ik wat aan doen”, zegt Dave Gehrels van het in horeca-artikelen gespecialiseerde bedrijf. “Mijn agenda is nu helemaal leeg omdat er geen festiviteiten zijn, dus ik kon makkelijk helpen.”

Het Magic Circus, waarvan de nieuwe voorstelling dit weekend in Leiden in première gaat, is blij met de spontane actie van Sleutelstart. “We zullen er dankbaar gebruik van maken”, zegt een woordvoerder. “Het is wel jammer dat de statiegeldbekers een overbodig contactmoment opleveren tussen publiek en circusmedewerkers. Dat vinden we onwenselijk in tijd van corona.” De woordvoerder benadrukt wel dat het protocol zo is aangepast dat de voorstellingen ook met statiegeldbekers helemaal corona proof zijn.

Het circus blijft er overigens bij dat statiegeldbekers voor kleine evenementen zoals een circus, dat zo’n vijftig consumpties per voorstelling verkoopt, niet nodig is. “Dit is helaas weer een voorbeeld van de trend dat kleine evenementen voor de eigen inwoners de dupe worden van gemeentelijke evenementenbeleid dat uitsluitend is toegespitst op grote (regionale) evenementen”, aldus de woordvoerder.

Advertentie

Cultuur Economie Leiden Ecoglazen


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×