(Foto: Chris de Waard).

Burgemeester Voorschoten roept op: 'Doe mee aan registratie bij horeca'

In de nieuwe noodverordening van de Veiligheidsregio Hollands Midden die maandag is ingegaan, zijn de aangescherpte coronaregels uitgewerkt die de minister-president heeft aangekondigd tijdens de persconferentie van vorige week. Dat betekent in praktijk vooral dat horecaondernemingen hun gasten moeten vragen om hun contactgegevens. In Voorschoten roept burgemeester Charlie Aptroot de inwoners op om daar aan mee te werken.

“Hoewel registratie voor bezoekers zelf niet verplicht is, druk ik u op uw hart hieraan mee te werken. Het maakt het makkelijker voor de GGD om u snel op te sporen als u mogelijk in contact bent geweest met iemand die besmet is. Zo voorkomen we samen dat het virus om zich heen kan grijpen”, licht Aptroot toe.

Niet verslappen
Voor burgemeester Aptroot blijft voorkomen het belangrijkste middel tegen verspreiding van het coronavirus. “Wij zijn misschien klaar met het virus. Maar het virus is nog niet klaar met ons. Dat zien we aan de uitbraken die her en der plaatsvinden. Ook in onze regio. Wij wonen in een van de drukst bevolkte gebieden van Nederland. Een gebied dat ook veel toerisme en dagjesmensen trekt. Willen we het virus onder controle houden, dan mogen we niet verslappen. Het is prachtig weer en we zitten midden in de vakantieperiode. Daar willen we allemaal van genieten. Daarom moeten we juist nu waakzaam zijn. Dus neem uw verantwoordelijkheid en houd u aan de maatregelen. Houd anderhalve meter afstand, buiten én binnen. Ga niet naar drukke plekken. Was uw handen regelmatig. Als u ziekteverschijnselen vertoont, ook milde, blijf dan thuis en laat u testen. Alleen samen krijgen we corona onder controle.”

Maatschappij Regio Voorschoten


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×