De Marrakech Lounge in de Herenstraat in Leiden. (Foto: Google Maps).

Marrakech Lounge twee maanden dicht na overtreding coronaregels

De Marrakech Lounge aan de Herenstraat in Leiden moet twee maanden dicht. Dat heeft burgemeester Henri Lenferink besloten omdat de coronaregels stelselmatig niet werden nageleefd. Doordat er teveel mensen aanwezig waren, kon er onderling geen anderhalvemeter afstand worden gehouden. De sluiting geldt tot 11 oktober.

In een brief aan de horeca-ondernemer gaat Lenferink uitgebreid in op de overtredingen die zijn geconstateerd. Op 25 juli werd om 23.29 uur geconstateerd dat de coronamaatregelen niet werden nageleefd. Er waren meer dan 135 mensen aanwezig die onderling geen anderhalve meter afstand konden houden. Op 7 augustus is daarom een officiële last onder dwangsom afgegeven door Lenferink, die dat vanuit zijn rol als voorzitter van de Veiligheidsregio Hollands-Midden deed.

‘Ernstige overtreding’
Toen de politie in de nacht van 11 augustus bij de lounge langskwam om te controleren, bleek echter dat de officiële waarschuwing weinig effect heeft gehad. Op basis van de grootte van het pand zouden er maximaal 21 mensen aanwezig kunnen zijn, die in dat geval onderling anderhalve meter afstand zouden kunnen houden. ’s Nachts werd er echter een groep van 40 tot 50 personen aangetroffen. “Ik ben van oordeel dat er sprake is van een ernstige overtreding die de veiligheid en gezondheid van personen in gevaar brengt”, schrijft Lenferink.

Daarop is besloten om de horecazaak tot 11 oktober te sluiten. “Dat betekent dat uw horeca-inrichting gedurende deze periode dicht en leeg (van bezoekers) moet zijn.” Lenferink motiveert de sluiting door op te sommen dat er meermaals contact is geweest met de ondernemer en dat die zelf ook heeft aangegeven fout te zitten toen er 135 personen aanwezig waren. Daarnaast waren er onvoldoende maatregelen getroffen om anderhalve meter afstand te kunnen houden. Na meerdere waarschuwingen is een verplichte sluiting daarom de enige oplossing, concludeert Lenferink.

Niet voor het eerst
Het is niet de eerste keer dat de lounge de deuren verplicht gesloten houdt. In 2015 trok Lenferink de horecavergunning van de zaak in, nadat die eerder dat jaar al werd gesloten toen bleek dat de brandveiligheid niet in orde was. De rechter besloot uiteindelijk dat de zaak weer open mocht. Sindsdien komen er vanuit de buurt regelmatig klachten over geluidsoverlast en rommel op straat. De controles op de naleving van de coronaregels volgen ook nadat er bij de politie werd gemeld dat de lounge zich niet aan de geldende regels zou houden.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Marrakech Lounge Leiden (@marrakechlounge) op 12 Aug 2020 om 9:55 (PDT)

112 Sleutelstad Economie Leiden Coronacrisis Schietpartijen en handgranaat in Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×