(Foto: 112 Sleutelstad).

Eerste aanrijding 'veiligere' fietsrotonde Herenstraat Leiden

De eerste aanrijding op de nieuwe fietsrotonde op de kruising van de Herenstraat met de Koninginnelaan in Leiden is een feit. Vrijdagavond rond 17.30 uur botsten een vrouw op de fiets en een auto. De verkeersdeelnemers bleven ongedeerd, de fiets raakte zwaar beschadigd.

Het vernieuwde kruispunt werd op 16 juni 2020 in gebruik genomen. Met de aanleg van een fietsrotonde hoopte de gemeente de verkeerssituatie overzichtelijk en veiliger te maken. Ook moesten de aanpassingen de (fiets)toegangsweg tot de stad klaarmaken voor de verwachte groei van 40% meer fietsers.

Het wijkcomit√© Tuinstad-Staalwijk en de ondernemersvereniging Herenstraat maakten in 2019 bezwaar tegen het ontwerp van de gemeente toen bleek dat het verkeer een u-turn moest gaan maken ter hoogte van de Staalwijkstraat. “Wij denken dat het veel veiliger is voor fietsers als er een ‘gewone rotonde’ wordt aangelegd waarbij het mogelijk blijft om zowel vanuit de Herenstraat als vanuit de Leuvenstraat de Koninginnelaan op te rijden”, verklaarde een woordvoerder van de wijkvereniging destijds.

112 Sleutelstad Leiden Fietsrotonde Herenstraat


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×