(Foto: Nuvastgoed).

Gemeente roept op: 'Denk mee over toekomst stationsgebied'

De gemeente Leiden roept bewoners op om mee te denken over de toekomst van het stationsgebied. “Een stadstuin op het dak van een kantoorgebouw? Een flaneerboulevard met loungebankjes? Of een ander goed idee voor de toekomst van het stationsgebied? Iedere Leidenaar kan hier zijn mening over geven”, aldus de gemeente Leiden. Op zaterdag 5 september is er een coronaveilige ‘meedenkwandeling’.

Bewoners kunnen hun ideeën spuwen over onder meer de herinrichting van de locaties Morspoort, Morssingel en Connexxion. Ook wordt hun mening gevraagd over duurzaamheid, identiteit en het openbaar vervoer in het gebied. Naast de ‘meedenkroute’ stationsgebied, kunnen bewoners op 5 september ook meelopen met de ‘binnenstadsroute’. Hierbij wordt aan de Leidenaar gevraagd om mee te denken over een groene, vitale binnenstad van Leiden. De meedenkroute Stationsgebied start vanaf Museum Volkenkunde. De Binnenstadsroute heeft als startpunt Molen de Put.

Statement met zorgen
In het stationsgebied wordt volop gebouwd. Zo werd het eerste gedeelte van het gebouw Lorentz op de hoek van het Schuttersveld en het Stationsplein eind vorig jaar opgeleverd. Direct daarnaast op de plek van het oude ABN Amro kantoor moet het nieuwe Octagon appartementencomplex verreizen. Op de plek waar Jumbo nu gevestigd is, en later ook weer terugkeert, komt De Geus.

Eerder dit jaar liet de wijkvereniging Stationsgebied Leiden weten boos te zijn over de keuzes die de gemeente maakt bij de herontwikkeling van de wijk. Er wordt volgens de bewoners te weinig nagedacht over de leefbaarheid van het woongebied. Zij stuurden toen een statement met zorgen naar verantwoordelijk wethouder Fleur Spijker.

Economie Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×