Prof. Eric Snijder met kweekschaaltjes voor microbiologische tests. (Foto: LUMC).

De virus-estafette: 4 miljoen voor LUMC-onderzoek coronamedicatie

Onderzoekers van het LUMC, onder leiding van viroloog Eric Snijder, krijgen een grote rol in een Europees samenwerkingsproject dat medicijnen tegen coronavirussen moet opleveren. Aan het onderzoeksproject doen 36 instituten en bedrijven mee. Er is ruim 77 miljoen euro mee gemoeid. Hiervan gaat 4 miljoen euro naar het LUMC.

Het gaat deels om het testen van bestaande middelen, die dan nog tegen de huidige ziekte Covid-19 in te zetten zijn. Ook wordt er breed onderzoek opgezet naar nieuwe middelen. Die worden vooral belangrijk in de strijd tegen toekomstige coronavirussen.

Eerder haalde de groep van Snijder al ruim een miljoen euro op met de crowdfunding-actie #wakeuptocorona. Met de extra miljoenen kan het onderzoek van de groep voor de komende vijf jaar flink uitgebreid worden. Snijder vertelde er op 4 augustus uitgebreid over bij het programma De Viruszomer op Sleutelstad. Ook meldde zijn onderzoeksgroep onlangs een belangrijke wetenschappelijke doorbraak die een basis kan bieden voor nieuwe middelen tegen coronavirussen.

Leiden Science De virus-estafette


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×