(Foto: Chris de Waard).

Opknapbeurt Van der Werfpark start na de vakantie

De gemeente Leiden gaat begin september aan de slag met de herinrichting van het Van der Werfpark. Zo worden onder meer de wandelpaden vervangen. Voor de opknapbeurt werd al in 2017 samen met de buurt een ontwerp gemaakt. De uitvoering van de plannen liet echter op zich wachten, omdat ze te duur bleken. Ook wilde de gemeente dat eerst de nieuwe parkeergarage onder de Garenmarkt klaar zou zijn.

“De paden in het park liggen er zo slecht bij, dat deze voorafgaand aan de overige werkzaamheden, in september worden vervangen”, meldt de projectleider aan omwonenden. Overigens dateren de eerste plannen al uit 2014. Toen al zou er een nieuw stelsel van wandelpaden worden aangelegd, waarbij ook de wateroverlast in het park zou worden aangepast.

Paden niet breder
De afgelopen periode heeft de gemeente het plan aangepast, waardoor het nu wel binnen het budget past. Ook is vorig jaar bodemonderzoek gedaan om vast te stellen waar kabels en leidingen in de grond zitten. Daarnaast is onderzocht welk effect de werkzaamheden op de bomen in het park hebben. Onder andere om te voorkomen dat bomen schade oplopen is besloten om de ruimere contouren van de paden in het ontwerp terug te draaien. De paden worden dus niet breder, maar volgens de gemeente krijgen ze wel een aantrekkelijker uiterlijk. Zo wordt het donkere asfalt vervangen door een lichtere verharding met een meer parkachtige uitstraling.

In het park worden verder bomen en groenvakken opgeknapt en het beeld van burgemeester Van der Werf wordt vanaf de waterzijde beter zichtbaar. Ook de toegangen tot het park worden aangepakt en moeten een meer uitnodigend karakter krijgen.

Het deel van de werkzaamheden dat na de schoolvakantie begint, moet voor Leidens Ontzet zijn afgerond. Begin volgend jaar gaat de opknapbeurt van het Van der Werfpark dan verder.

 

Advertentie

Leiden Maatschappij Opknapbeurt Van der Werfpark


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×