Vandaag in 'De Viruszomer': Schooldirecteur Evi van der Meer

Volgende week gaat iedereen weer naar school. Bij basisschool De Singel in Leiden Noord zijn ze er klaar voor. Veel angst voor het virus hebben de docenten niet, maar zorgen zijn er wel. Komen alle kinderen weer fris en fruitig naar school? Wat hebben de maanden thuiszitten met ze gedaan, en hoe vallen ook de ouders weer bij de school te betrekken?

Deze vragen bespreken we vandaag met Evi van der Meer, directeur van De Singel. Ze is tussen 5 en 6 onze gast bij het praatprogramma ‘De Viruszomer’ op radio en tv bij Sleutelstad. Ze vertelt daar over haar ambitie om kinderen van laag opgeleide ouders tot bloei te brengen. Bij een Haagse basisschool boekte ze daar succes mee: die school kreeg zelfs het stempel ‘excellente school’.

Opeengepakt
Sinds anderhalf jaar is Van der Meer nu directeur bij de katholieke basisschool De Singel. Ook daar heeft ze met haar team al veel werk verzet om te zorgen dat kinderen met plezier naar school komen om hun talenten te ontwikkelen.

De coronacrisis heeft die uitdaging dit jaar extra groot gemaakt. We blikken natuurlijk terug op de weken van de lockdown, waarin sommige kinderen met vijf broertjes en zusjes opeengepakt thuis zaten. Wat pik je dan mee van afstandsonderwijs – áls er thuis tenminste een tablet of laptop is?

De heropening van de school was een feestje, vonden ze bij De Singel. Maar tegelijk werd duidelijk wat voor achterstanden de kinderen hadden opgelopen. Ook daarover vertelt Van der Meer vandaag. En we sluiten af met een vooruitblik naar de komende weken.

Laatste aflevering
Dat slotwoord is dan tegelijk het einde van De Viruszomer. Want vandaag is de zesde en laatste aflevering van dit programma, waarin we met interessante gasten uit de Leidse regio bespraken waar we nu staan in dit coronajaar. Wat doet het virus met ons, wat doen wij met het virus en wat valt er nog te verwachten?

De uitzending van vandaag is te volgen op 107.5 FM, op Ziggo kanaal 46 of via www.sleutelstad.nl. Alle afleveringen zijn ook via deze website terug te kijken.

Leiden Onderwijs de viruszomer


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×