(Archieffoto: Sleutelstad).

Zoeterwoudse 'Veiling met een missie' dit jaar online

Net als veel andere evenementen is de Veiling met een missie in Zoeterwoude dit jaar anders dan anders. De coronamaatregelen zorgen ervoor dat de goede-doelenveiling voor het eerst in 45 jaar niet in een zaaltje in het dorp plaatsvindt, maar via internet. Geïnteresseerden kunnen online bieden op de aangeboden kavels.


Robbert Beurse in gesprek met organisatoren Peter Kortekaas en Jack Luiten over de online Veiling met een missie.

“Het is op dit moment onmogelijk om met grote groepen bij elkaar te komen. Omdat we de goede doelen niet in de steek willen laten en de veiling in leven willen houden, was de keus voor een internetveiling snel gemaakt”, verklaart organisator Peter Kortekaas. De Veiling met een missie wordt georganiseerd op zaterdag 24 oktober. Vooraf zijn de kavels op de website van het evenement te bezichtigen. Per kavel is een startprijs aangegeven.

Kavels
Alle kavels worden traditioneel geschonken door inwoners en winkeliers uit Zoeterwoude en omgeving. “Niet alleen vanuit Zoeterwoude maar vanuit de hele regio bieden personen en bedrijven goederen en artikelen aan die geveild mogen worden. Hoe origineler en fantasierijker, hoe beter”, zegt mede-organisator Jack Luiten. Luiten verwacht dat hij de gezelligheid bij een online veiling wel zal missen. “Het is toch ook een jaarlijks weerzien van ruim tweehonderd mensen. Er wordt bijgepraat en veel gelachen. Dat moeten we nu missen”, verklaart hij.

Opbrengst
De veiling brengt jaarlijks tussen de 40.000 euro en 50.000 euro op. “Sinds de eerste veiling hebben we (in totaal) al anderhalf miljoen euro opgehaald voor de goede doelen”, vertelde Luiten trots. De opbrengst wordt verdeeld onder kleinschalige projecten, waar overwegend jonge inwoners van Zoeterwoude en omgeving bij betrokken zijn. De coronacrisis zorgt er voor dat de hulp dit jaar anders wordt besteed. “Armoede en behoefte aan beschermende artikelen zijn flink gestegen. Waar we andere jaren bijvoorbeeld onderwijs mogelijk maken wordt het geld nu besteed aan voedsel en mondkapjes”, aldus Luiten.

Advertentie

Maatschappij Zoeterwoude Veiling met een Missie


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×