Organisatoren Peter Kortekaas en Jack Luiten vertellen over de veiling die niet een dag, maar een hele week duurt.

Zoeterwoudse 'Veiling met een Missie' week in plaats van dag

De ‘Veiling met een Missie’ die dit jaar voor het eerst in 45 jaar niet wordt gehouden in een zaal in Zoeterwoude-Dorp, maar online, duurt een hele week. Dat heeft de organisatie besloten. Eerder was het idee om de goede-doelenveiling via internet te houden op zaterdag 24 oktober, maar daar wordt een hele week aan vast geplakt om zoveel mogelijk mensen en bedrijven in de gelegenheid te stellen om een bod uit te brengen op een van de vele kavels.

“Een avond veilen in het Muziekcentrum in hartje Zoeterwoude maakt eind oktober plaats voor een online-veiling, die een week duurt”, zegt voorzitter Peter Kortekaas van de organiserende werkgroep. Uit het aantal aangeboden kavels blijkt volgens hem, dat ook vele anderen in en buiten het dorp vinden dat deze 46e Veiling met een Missie, voorheen Missieveiling, door moet gaan. “Het aantal kavels ligt nu al ruim boven de honderd.”

Eenvoudig
Een bod uitbrengen is volgens Kortekaas vrij simpel. “Het kan via pc, tablet of telefoon. Na een bod moeten de naam- en adresgegevens worden ingevuld, zodat bij de organisatie bekend is wie er heeft geboden. De koper ontvangt vervolgens een e-mail, waarmee het bod moet worden bevestigd. Bij een nieuw, hoger bod op hetzelfde kavel komt het oude te vervallen. De bieder van het oude bod krijgt hierover bericht.

De veiling gaat zaterdag 24 oktober om 12.00 uur open en sluit op vrijdag 30 oktober om middernacht. Deelnemers kunnen de hele week op elk moment bieden en bekijken of hun bod ‘nog staat’. Op de kavels kan in de veilingweek worden geboden via veilingmeteenmissie.onzeveilingonline.nl. Uit privacy-overwegingen worden alle gegevens na afloop van de veiling gewist.

India
De volledige veilingopbrengst wordt besteed in werkgebieden waar inwoners uit Zoeterwoude actief bij betrokken zijn. Het gaat om landen als Braziliƫ, India, Malawi, Nepal, Indonesiƫ en Tanzania. De hulp richt zich vooral op verbetering van onderwijs, gezondheidszorg, opvang en leefomstandigheden. Nieuwe kavels kunnen nog tot en met woensdag 7 oktober a.s. worden aangemeld bij Adri Straathof op nummer 06-1324 0152.

Maatschappij Zoeterwoude Veiling met een Missie


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×