(Foto: Robbert Beurse).

Raad Zoeterwoude unaniem over aanleg hondenspeelveld

De Zoeterwoudse gemeenteraad stemde donderdagavond unaniem in met voorstel om nog dit jaar een hondenspeelveld en een losloopstrook aan te leggen in Zoeterwoude-Dorp. Beide voorzieningen waren voor dit jaar niet begroot. Door de kosten uit de algemene reserves te betalen is aanleg in 2020 toch mogelijk.

De fracties van Progressief Zoeterwoude, CDA, Senioren Belangen en VVD vinden dat burgerinitiatieven, zoals het speelveld, niet te lang moeten blijven liggen. “Wanneer het twee jaar duurt voor we een keer een besluit nemen, worden de inwoners van Zoeterwoude niet aangemoedigd om met voorstellen komen”, vond PZ-raadslid Eva de Bruyker.

Het plan voor de aanleg van een hondenspeelveld stamt uit 2019. Zoeterwoudenaar en hondenbezitter Paul Mooijman zamelde handtekeningen in om zijn idee op de politieke agenda te krijgen. Het speelveld komt langs het Molenpad, de losloopstrook staat gepland aan het Spoorpad.

Hondenbezitters moeten, net als trouwens in de rest van het dorp, zelf de hondenpoep opruimen. Het onderhoud wordt verzorgd door een groep van woon- en leefgemeenschap Swetterhage.

Maatschappij Politiek Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×