(Foto: Erik Zachte).

Churchillbrug weer open voor verkeer

De werkzaamheden aan de Churchillbrug zijn afgerond. De brug is vanochtend 11.00 uur weer toegankelijk voor voetgangers, fietsers en auto’s. Hiermee komt een einde aan de verkeersoverlast die als gevolg van de afsluiting ontstond.

Deze zomer kreeg de brug een flinke opknapbeurt, waardoor de verbinding tussen de Churchilllaan en de Dr. Lelylaan niet toegankelijk was voor verkeer. Het verkeer werd via verschillende routes omgeleid. Die omleidingen zorgde voor een enorme toename in verkeersdrukte.

Tijdens de werkzaamheden, die bijna twee maanden duurde, is het beweegbare deel van de brug vervangen en is de volledige stalen bovenbouw, de elektrotechnische installatie en de aandrijving vernieuwd.

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×