(Archieffoto: R.Keus).

Ontmanteling tunnelboor RijnlandRoute vertraagd door lekkage

De demontagewerkzaamheden voor de ontmanteling van de tunnelboormachine die de tweede tunnelbuis van de RijnlandRoute boorde zijn vertraagd. Begin september was die operatie klaar en kwam Gaia, zoals de boormachine heet, weer boven. De ontmanteling van de boor is nu vertraagd door een lekkage waarvan de schade eerst gerepareerd moet worden.

De lekkage is inmiddels verholpen, maar heeft wel zijn sporen achter gelaten. Zo zijn delen van de betonnen wand beschadigd. Eerst moet onderzocht worden hoe dat hersteld kan worden. Naar verwachting neemt dat onderzoek enkele weken in beslag. Als gevolg van de lekkage en de beschadigde wand kan er niet volop gewerkt worden in de ontvangsschacht bij de Stevenshof. Wel kunnen er kleinschalige werkzaamheden worden uitgevoerd.

Eerder dan gepland
De tweede tunnelbuis voor de RijnlandRoute was een maand eerder dan gepland af. De boormachine boorde vanaf het startpunt bij de A4 tot het eindpunt bij de Leidse wijk Stevenshof A44 een tunnel van 2.250 meter. Gaia deed daar 3,5 maand over.

Economie Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×