De grootste studentenvereniging van Leiden schort de kennismakingsactiviteiten op vanwege corona.

Minerva schort kennismakingsactiviteiten op

Als eerste van de grote studentenverenigingen neemt Minerva een volgende stap in de strijd tegen corona. De vereniging schort de kennismakingsactiviteiten op. Aanleiding is een aantal besmettingen binnen de vereniging. De sociëteit aan de Breestraat gaat vooralsnog niet op slot. Het probleem zit voornamelijk bij de studentenhuizen.

Dat blijkt ook uit een overzicht dat Sleutelstad kreeg toegespeeld met Minerva-huizen waarvan binnen de vereniging bekend is dat het virus is vastgesteld. Het gaat daarbij om meerdere panden aan het Rapenburg en de Hooigracht en verder nog een stuk of twintig studentenhuizen verspreid over het centrum.


IJsbrand Terpstra in gesprek met voorzitter van Minerva Cato Colenbrander

Dat de verenigingen zelf het goed doen, bleek eerder deze week al. Zowel burgemeester Lenferink als de hoogste baas van de universiteit, rector Carel Stolker prezen hen daarvoor, maar waarschuwden tegelijkertijd dat de studentenhuizen de RIVM-maatregelen veel beter moeten naleven. Er zouden onder andere feestjes worden gehouden onder het mom van hospiteren. “Dat kan écht niet”, waarschuwde Stolker.

De Leidse burgemeester, tevens voorzitter van de Veiligheidsregio Hollands-Midden, staat ook op scherp nu het aantal besmettingen snel toeneemt. “Er zijn relatief veel besmettingen in de studentenwereld, maar tot op heden hebben we geen besmettingen gevonden die zijn opgelopen in een van de sociëteiten”, zegt Lenferink die daarmee het beeld bevestigt dat de besmettingen zich vooral voordoen in de huizen: “Op feestjes en hospiteer-avonden bijvoorbeeld, maar er zijn ook studenten die het virus meegenomen hebben van vakantie of activiteiten elders en vervolgens huisgenoten besmet hebben.”

Ook in de brief die de burgemeester vandaag stuurde aan ‘de stad’ gaat hij in op de verspreiding van corona in studentenhuizen. Hij noemt de aantallen ‘erg zorgwekkend’.

Vrijdag houdt het kabinet spoedberaad. Aansluitend volgt een persconferentie. Dan wordt ook bekend gemaakt dat er regionale maatregelen komen. Met name in de studentensteden. Welke dat is nog niet bekend.

Leiden Maatschappij Coronacrisis


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×