De Voorschotense weekmarkt stond op de Voorstraat. (Archieffoto: Chris de Waard).

Voorschotense weekmarkt langer bij Treubplein en Sir Winston Churchillplein

De Voorschotense weekmarkt blijft langer op de nieuwe ruimere plek. De weekmarkt is tijdelijk verhuisd naar het Treubplein en het Sir Winston Churchillplein omdat daar meer ruimte is om anderhalve meter afstand te houden dan in de Voorstraat. Dat is verlengd omdat de omstandigheden niet zijn veranderd.

In eerste instantie zou de weekmarkt tot 1 oktober op de nieuwe plek blijven. Nu verlengd de gemeente die datum tot 1 april 2021, al kan de markt mogelijk ook eerder terugkeren op de oorspronkelijke plek. “Indien de veiligheidsvoorschriften de mogelijkheid bieden, kan de markt in zijn oorspronkelijke opstelling naar de Voorstraat”, aldus de gemeente Voorschoten.

Uitdagingen
Verantwoordelijk wethouder Paul de Bruijn (VVD) noemt het een lastig besluit. “Er spelen verschillende belangen in dit gebied. Deze tijd stelt ons echter voor uitdagingen die we alleen kunnen oplossen als we rekening houden met elkaar. Wij verwachten daarom dat er begrip is voor het besluit om de tijdelijke opstelling van de weekmarkt te verlengen.”

Advertentie

Economie Voorschoten


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×