Park De Bult in Leiden wordt preventief afgesloten. (Foto: Martijn Perquin)

Politie verwacht illegale 3-oktoberfeesten: parken afgesloten

Twee parken in de Leidse regio worden in de nacht van 2 op 3 oktober én 3 op 4 oktober preventief afgesloten. Aanleiding daarvoor is informatie die de politie heeft gekregen over illegale feesten, schrijft veiligheidsregiovoorzitter Henri Lenferink vrijdagmiddag. De afsluiting geldt voor park De Bult in Leiden en De Strengen in Warmond.

Volgens de politie is het ‘aannemelijk’ dat er feesten zullen worden georganiseerd waar meer dan de maximaal toegestane veertig mensen op af komen. Daarbij zou het houden van anderhalvemeter afstand ook niet mogelijk zijn. Om die redenen is besloten beide parken vanaf 18.00 uur vanavond tot morgenochtend 06.00 uur af te sluiten. Eenzelfde verbod geldt voor de nacht van 3 op 4 oktober.

Tijdens de livestream van de 3 October Vereeniging zei burgemeester Lenferink op alles voorbereid te zijn. “Het is gek dat we crowd management moeten inzetten op een dag dat we iedereen hebben gevraagd om thuis te blijven. Maar het is niet anders”, zei hij in de speciaal daarvoor opgetuigde studio. Daarbij noemde hij ook al de signalen die hij kreeg over illegale feesten.

In verschillende Facebookgroepen worden studenten inmiddels opgeroepen niet te gaan feesten. “Het is de politie ter ore gekomen dat er een Project X party georganiseerd gaat worden door studenten”, schrijft de voorzitter Marretje Oomen van studentenvereniging SSR bijvoorbeeld aan haar leden. “Dit gaat heel streng gehandhaafd worden. We willen jullie oproepen om hier absoluut niet aan mee te doen!”

Advertentie

112 Sleutelstad Leiden Politiek Coronacrisis Leidens Ontzet 2020


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×