(Foto's: J.P. Kranenburg).

Koninklijke onderscheiding bij jubileum Tamarco

Tijdens het 65-jarig bestaan van Show- & Marchingband Tamarco uit Leiderdorp kreeg voorzitter Robert Blauw door burgemeester Laila Driessen een lintje opgespeld. Blauw is al sinds 1985 aan Tamarco verbonden.

“U bent geboren op 15 november 1956 in Den Haag. U woont in Koudekerk aan den Rijn. Dat maakt het bijzonder dat ik vandaag de eer heb u te mogen toespreken”, begon burgemeester Driessen haar toespraak. “Omdat u in Koudekerk aan den Rijn woont, zou het voor de hand liggen dat burgemeester Spies hier vandaag zou staan. Zij had dat ook graag gedaan, maar omdat u al jarenlang vrijwilligerswerk doet in Leiderdorp, heeft zij mij de gelegenheid gegeven u vandaag in het zonnetje te zetten.”

Tamarco is na een lastige periode eerder deze eeuw nu weer een groeiende, gezonde vereniging. “Met een grote maatschappelijke en culturele functie in Leiderdorp”, memoreerde Driessen. “Niet alleen kan Tamarco al enige tijd op een verantwoorde manier optredens verzorgen, maar de band mag zich scharen onder een beperkt aantal Nederlandse korpsen die in binnen-en buitenland het publiek vermaakt met showoptredens met inmiddels meer dan veertig spelende leden.”

Blauw is volgens burgemeester Driessen een vrijwilliger in hart en nieren. Naast Tamarco, is hij ook verbonden aan verschillende andere organisaties in Leiderdorp en omgeving. “U bent een familiemens, heeft oog voor iedereen en u zorgt ervoor dat alle leden zich thuis voelen bij hun vereniging. Een van de leden heeft dit zo mooi verwoord. Ik wil het graag aan u voorlezen:

Rob, een man van weinig woorden, maar met in dat grote lichaam een minstens zo groot hart.
Een man met een uitstraling waar mensen onbewust rustig van worden, zich veilig voelen.
Een man die zowel letterlijk als figuurlijk een arm om je heen kan slaan als je dat nodig hebt.
Een man die door zijn manier van naast je staan stilletjes vertelt dat hij je waardeert.
Een man die met een (vaak wat ondeugende) grap toch ineens het middelpunt van een gedeeld moment kan zijn.
Een man aan wiens ogen je ziet dat hij stilletjes geniet, die door langs te gaan met de droppot vertelt dat hij het zo vreselijk naar zijn zin heeft.
Een man wiens vrouw en dochters hun echtgenoot/vader moeten delen met al die andere ‘familieleden’ die hij bij Tamarco heeft.
Ieder mens zou wel een Rob in zijn leven willen hebben. En wij hebben hem…

Vanwege al zijn langdurige activiteiten heeft het Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander behaagd Blauw te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

 

Cultuur Leiderdorp Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×