Het nieuwe gedeelte van de Hooigracht is open voor verkeer. (Foto's: Reanne van Kleef).

Vernieuwde Hooigracht in één richting weer open

De Hooigracht is in één richting weer open voor verkeer. Auto’s en fietsers kunnen vanaf de Albert Heijn richting de Nieuwstraat sinds vanmiddag gebruik maken van het nieuw aangelegde stuk straat. De drie weken lange volledige afsluiting is daarmee ten einde.

De afgelopen weken is er zeven dagen per week met man en macht gewerkt aan de nieuwe inrichting van de hoofdroute door Leiden. Ook is het kruispunt rond de Nieuwe Rijn en de Hogewoerd volledig op de schop gegaan, waardoor de Hooigracht tijdelijk volledig werd afgesloten. De afgelopen dagen is de weg opnieuw geasfalteerd en is het grootste deel van de nieuwe bestrating gelegd. Het straatwerk tussen de Nieuwe Rijn en de Hogewoerd gebeurt aankomende week nog.

Aankomende week start aannemer Van Gelder ook met de vierde stap in de vernieuwing van de Hooigracht tussen de Albert Heijn en de Nieuwstraat. Dan wordt de andere kant van de straat opengemaakt. Het tijdelijke asfalt dat er nu ligt wordt dan in zes weken vervangen met het nieuwe straatwerk. Op 20 november moet dan ook dit deel van de Hooigracht weer toegankelijk zijn voor verkeer.

De hele Hooigracht wordt op dit moment in fases van gevel tot gevel opnieuw ingericht volgens een ontwerp dat meer ruimte geeft aan fietsers en voetgangers. Ook wordt de grootschalige herinrichting aangegrepen om aan beide zijden van de weg de riolering te vervangen en voeren netbeheerders werkzaamheden uit aan het verleggen van kabels en leidingen. Als de herinrichting is afgerond worden nieuwe bomen aangeplant. Vanaf dat moment wordt de route ook onderdeel van de Centrumroute, waar bussen tussen het centraal station en station Lammenschans overheen gaan rijden.

Leiden Centrumroute


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×