(Beeld: World Rowing).

EK roeien levert vijf Leidse kampioenen op

Tijdens het EK roeien dat dit weekend in Polen werd gehouden, zijn vijf ‘Leidse’ gouden medailles gewonnen. De roeiers die zich een jaar lang Europees kampioen mogen noemen zijn Stef Broenink, Nicole Beukers en Annika van der Meer van Njord, Karolien Florijn van Die Leythe en Boudewijn Röell van Asopos de Vliet.

De Nederlandse roei-equipe heeft het in het geheel goed gedaan. Met achtmaal goud, een zilveren medaille en twee bronzen plakken is Nederland bovenaan de medaillespiegel geëindigd. In totaal waren er negen Leidse roeiers aanwezig bij het EK. Naast de medaillewinnaars kwamen ook Ward van Zeijl en Bart Lukkes in actie. In de lichte mannen dubbeltwee strandden ze in de halve finale. In de B-finale kwamen ze als derde over de streep. Stuurvrouw Yadi van Holst van de paramixed vier eindigde met haar boot op de vijfde plaats. Finn Florijn was reserve en kwam niet in actie.

Uitslagen
(1) Annika van der Meer (Njord), paramixed dubbeltwee
(1) Boudewijn Röell (Asopos de Vliet), mannen vierzonder
(1) Stef Broenink (Njord), mannen dubbeltwee
(1) Karolien Florijn (Die Leythe), vrouwen vierzonder
(1) Nicole Beukers (Njord), vrouwen dubbelvier
(5) Yadi van Holst (Asopos de Vliet), paramixed vier met stuurman
(9) Ward van Zeijl en Bart Lukkes (Asopos de Vliet), lichte mannen dubbeltwee
(-)Finn Florijn (Die Leythe), reserve

Leiden Leiderdorp Sport Karolien Florijn


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×