De overhandiging van het voorstel op de Koornbeursbrug. (Foto: GroenLinks Leiden).

GroenLinks Leiden maakt werk van acceptatie en emancipatie transgenders

GroenLinks Leiden wil dat de acceptatie en emancipatie van transgender personen in Leiden wordt verbeterd. Daarom werd afgelopen zondag op internationale coming-out-day een voorstel met een pakket aan maatregelen aangeboden aan de Leidse gemeenteraad.

Raadslid Marleen Schreuder wil dat de gemeente Leiden het voortouw neemt als werkgever om transgenderpersonen transitie-verlof te geven en een specifiek re-integratietraject aan te bieden indien nodig. De maatregelen in het initiatiefvoorstel moet ervoor zorgen dat de arbeidsmarktpositie van transgender personen verbetert en armoede wordt tegengegaan.

Schreuder overhandigde zondag het initiatiefvoorstel aan bestuurslid Remke Verdegem van Transgender Netwerk Nederland, in bijzijn van de wethouder emancipatie Yvonne van Delft. Dat gebeurde op Koornbrug, die voor het eerst in regenboogkleuren was verlicht.

Transgendervlag
Om transgenderpersonen en hun rechten en posities beter zichtbaar te maken in de samenleving, wil GroenLinks ook jaarlijks de transgendervlag hijsen. Volgens Verdegem is dit ontzettend belangrijk: “Onbekend maakt nog altijd onbemind. Het vergroten van de zichtbaarheid van transmensen in combinatie met voorlichting , draagt bij aan het verminderen van onbegrip en negatieve reacties jegens transmensen.”

Gerry van Bakel sprak in het nieuwsprogramma Nieuws071 met raadslid Marleen Schreuder over het initiatiefvoorstel.

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×