(Foto: J.P. Kranenburg).

Leiderdorpse burgemeester in gesprek met scholen na enorme stijging besmettingen

Het aantal coronabesmettingen in Leiderdorp is de laatste tijd zo hard gegroeid dat de gemeente extra maatregelen neemt. Vooral om de bewustwording rond het virus te vergroten. De gemeente gaat nu ook via scholen haar boodschap verspreiden. Dat gebeurt met hulp van een tolk in vijf talen.

Sinds begin oktober is er een grote stijging te zien in het aantal mensen dat in de gemeente besmet raakte met het Covid-19 virus. Begin oktober waren dat nog rond de twintig besmettingen per 100.000 inwoners. Afgelopen weekeinde was dat gestegen tot rond de vijftig en maandag stond de teller op 103 per per 100.000 inwoners. “De cijfers liegen er niet om”, zei burgemeester Laila Driessen maandagavond in de gemeenteraad.

Driessen is ook in gesprek met schooldirecteuren over de bewustwording van het virus onder jongeren. “Dat die bewustwording de crux is waarop wij het tij kunnen keren, is mij wel duidelijk”, zegt de burgemeester. De scholen hebben de burgemeester ook gevraagd om de ouders te benaderen. Ook willen de scholen alle berichten van de gemeente via de eigen kanalen gaan verspreiden zodat leerlingen en hun ouders zich nog meer bewust worden van het coronavirus.

Leiderdorp Onderwijs Coronacrisis


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×