(Foto: Centrummanagement Leiden).

Comtesse zoekt nieuwe eigenaar

De eigenaar van de lederwarenwinkel Comtesse aan de Breestraat zoekt iemand die zijn zaak wil overnemen. Zelf gaat Laurens Verspaandonk na 45 jaar met pensioen en dus stopt hij met zijn winkel.

De uitverkoop is al begonnen en eigenaar Laurens Verspaandonk is nog van plan tot het eind van dit jaar zijn winkel open te houden. Daarna kan hij het pand verhuren, maar liever ziet hij iemand het wil overnemen. “Dat is fijn voor mijn vaste klantenkring”, zegt hij.


Nieuws071-presentator Gerry van Bakel in gesprek met Laurens Verspaandonk, eigenaar lederwarenwinkel Comtesse.

Verspaandonk is daarom op zoek naar een nieuwe eigenaar voor zijn pand en heeft daarvoor de hulp ingeschakeld van Centrummanagement Leiden. Zij willen namelijk leegstand voorkomen en de binnenstad bruisend houden. “Tot nu toe is er nog geen opvolger gekomen die een aanwinst is voor de Breestraat”, zegt Verspaandonk. “Alleen iets met shoarma of weet ik veel wat.”

Desparate
Comtesse is al 45 jaar een begrip in Leiden. In de tijd dat Verspaandonk met zijn vrouw de winkel runde heeft hij veel meegemaakt. “Van leuke braderie├źn tot een groot feest op Koninginnedag”, zegt de eigenaar. Zijn meest heftige ervaring was misschien wel de mislukte overval van afgelopen zomer. Nadat Verspaandonk weigerde daar aan mee te doen ging de overvaller weer weg en zei: “Sorry, I am desperate.”

Tot het eind van het jaar blijft Comtesse sowieso nog open. “Het is een soort afscheidstournee. Mensen maken nog even een praatje en vertellen dat ze het zonde vinden dat ik hier weg ga. Dat is leuk om te horen. Daar doe je het voor”, aldus Verspaandonk.

 

Economie Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×