(Foto's: Adinda Slingerland en Emile van Aelst).

Willem de Zwijgerlaan in razend tempo geasfalteerd

Het eerste gedeelte van de Willem de Zwijgerlaan heeft een nieuwe toplaag gekregen. Afgelopen donderdagavond begonnen de werkzaamheden met het wegschrapen van de bovenste laag versleten asfalt en inmiddels rijden de auto’s al over het vernieuwde wegdek. Daarmee is het leed voor de omwonenden van dit deel van de weg alweer geleden.

Die omwonenden reageren overigens wisselend op de werkzaamheden. Via sociale media laten sommigen weten niet op de hoogte te zijn gesteld door de gemeente. “Dat klopt”, meldt de gemeente in een reactie. De werkzaamheden worden gefaseerd uitgevoerd en niet iedereen langs de lange doorgaande weg krijgt over elke fase een brief.”

Anderen, Leidse Glibber Emile van Aelst bijvoorbeeld, hebben de afgelopen dagen juist met plezier gekeken naar de het werk aan een van de drukste doorgaande wegen in Leiden. “Vorige week kreeg ik een brief in de bus dat er dit weekend geasfalteerd zou gaan worden.”

Wekker
“Vrijdag kon het verkeer gewoon doorrijden”, meldt Van Aelst op zijn veelgelezen weblog www.leidseglibber.nl.  “Zaterdagmorgen om 07.00 uur werd al het verkeer over één weghelft geleid en begonnen ze de andere helft te asfalteren. Via via had ik gehoord dat ze ongeveer om 08.00 uur ter hoogte van mijn huis zouden zijn met meerdere asfalteermachines naast elkaar. Ik had speciaal mijn wekker gezet, maar toen ik naar buiten keek lag er al een keurige nieuwe laag asfalt waar nog net een paar walswagentjes overheen reden.”

Buurvrouw Adinda van even verderop heeft ook geen klachten. “Het was af en toe best een pokkenherrie hoor, maar ook leuk om naar te kijken. En het kan er alleen maar mooier op worden. Het was allemaal goed georganiseerd, al denken sommige luid toeterende automobilisten daar blijkbaar anders over. Maar het zag er naar mijn idee goed gecoördineerd uit en er werd werkelijk in een razend tempo dag en nacht doorgewerkt.”

Uitstel wegens gesloten Stierenbrug
De werkzaamheden begonnen afgelopen donderdagavond en worden naar verwachting rond 2 november afgerond. Het is de bedoeling dat het verkeer doordeweeks overdag geen hinder ondervindt en gewoon kan doorrijden. Fase 2 zou komende donderdagavond beginnen, maar de werkzaamheden voor fase 2 en 3 zijn uitgesteld tot medio november. Op die manier wordt voorkomen dat zowel de Willem de Zwijgerlaan als de Leiderdorpse brug (Stierenbrug) gelijktijdig dicht zijn voor het verkeer.

In fase 2 wordt de Willem de Zwijgerlaan geasfalteerd tussen de Gooimeerlaan en IIsselmeerlaan. Het derde weekend vinden de werkzaamheden plaats vanaf de Sumatralaan tot aan de Zijlbrug.

Leiden Asfalteren Willem de Zwijgerlaan


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×