(Foto: Kees Hummel).

'Who Knows' thema van Leiden European City of Science 2022

‘Who Knows’ is het thema van Leiden European City of Science 2022. Dat werd gisteren tijdens een livestream bekend gemaakt. In 2022 is Leiden een jaar lang de wetenschappelijke hoofdstad van Europa. Diverse gerenommeerde internationale wetenschappers komen bij elkaar voor lezingen, kennisuitwisseling en debat. Daarnaast wordt een interactief programma van 365 dagen opgezet in 101 wijken in Leiden en regio.

Het thema Who Knows raakt aan de tijdsgeest, waarin velen op zoek zijn naar betrouwbare informatie terwijl de autoriteit van wetenschap tegelijkertijd ter discussie wordt gesteld. Who Knows is ook een stevige knipoog naar ontdekkingen die nog gedaan moeten worden. “We gaan een aansprekend programma ontwikkelen waar iedereen aan mee kan doen”, aldus directeur Meta Knol.

Lokale initiatiefnemers
“Leiden 2022 gaat een jaar lang over nieuwsgierig maken en vragen, over weetlust en het delen van kennis. Want kennis heeft waarde. Wat je weet, is wie je bent”, zegt Lucien Geelhoed die verantwoordelijk is voor het inhoudelijke programma. Het programma van Leiden European City of Science 2022 kent drie lijnen.

In de programmalijn ‘Contemplate’ wordt onder andere het grootste wetenschapscongres van Europa georganiseerd. Het project Kennis door de Wijken, waarbij intensief wordt samengewerkt met lokale initiatiefnemers, is het belangrijkste onderdeel van ‘Participate’. De programmalijn ‘Celebrate’ biedt een podium voor het vieren van wetenschap, kennis, kunst en kunde door middel van tentoonstellingen, presentaties, awards en evenementen.

Alice the Movie 2.0
Leiden European City of Science is een initiatief van de Universiteit Leiden, het LUMC, gemeente Leiden en de Hogeschool Leiden. Ook is er een nauwe samenwerking met musea, podia, creatieve makers en kunstenaars uit Leiden en regio. De video ‘Alice the Movie 2.0’ wordt Leiden European City of Science 2022 in bijna zes minuten gepresenteerd.

 

Leiden Science


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×