Leidse studentenverenigingen mogen open voor studerende leden

Veiligheidsregio Hollands Midden heeft besloten dat Leidse studentenverenigingen hun leden een studieplek mogen aanbieden. Uiteraard onder de voorwaarde dat ze zich aan de geldende coronaregels houden. Voor studenten is het een opluchting, nadat er na de persconferentie van Rutte en De Jonge van afgelopen dinsdag eerst nog onduidelijkheid was over studieplekken.

Tijdens die persconferentie wordt duidelijk dat verenigingsgebouwen twee weken dicht moeten voor mensen boven de 18 jaar. Woensdag maakt het kabinet echter al een uitzondering voor bibliotheken en buurthuizen en kregen de verenigingen te horen dat die uitzondering misschien ook voor hen geldt. Nu heeft in ieder geval de veiligheidsregio Hollands Midden groen licht gegeven.

Op straat zijn de studenten er blij mee. “Als je met andere studenten zit helpt dat. Zien studeren doet studeren,” betoogt een mannelijke student. Een meisje vult aan: “Ik woon in een huis met  zeventien mensen én ik heb ADHD. Dan is het soms wel moeilijk om je te concentreren, zeker nu iedereen thuis is.”

Tentamenperiode
Bij de Leidse studentenvereniging SSR hebben ze een paar dagen in onzekerheid gezeten of ze nu wel of niet open mochten. “Natuurlijk houden we ons hier aan alle coronaregels”, zegt de praeses van SSR Marretje Oomen. In het pand aan de Hogewoerd zijn in drie verschillende ruimtes zo’n vijftien tafels op gepaste afstand van elkaar geplaatst.

“We merken de laatste tijd dat mensen graag hier komen. Het is niet super druk want de tentamenperiode is net voorbij. Maar de hele dag zijn er wel mensen aan het studeren”, vertelt Marretje. “En het is nog gezellig ook. Alle verenigingsactiviteiten zijn verder natuurlijk stil gevallen. Zo zie je af en toe nog eens wat leden. Dat is wel gezellig.”

Leiden Onderwijs Coronacrisis


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×