(Foto: Rob van Dullemen).

Gemeente stelt mondkapjes beschikbaar voor mensen met laag inkomen

De gemeente Leiden gaat zich meer inzetten om mondkapjes beschikbaar te stellen voor mensen met de laagste inkomens. Dat stelt het college in de beantwoording van de schriftelijke vragen van raadslid Klever (PvdA). “Er mogen geen financiële belemmeringen zijn om overheidsgebouwen en supermarkten te betreden.”

Op dit moment worden er al op verschillende manieren mondkapjes uitgedeeld. Zo zijn er bij het Stadskantoor altijd mondkapjes beschikbaar, en delen de Voedselbank en Stichting Leergeld gratis mondkapjes uit. Daarbovenop is het college van plan om mondkapjes aan te bieden in buurthuizen.

In Leiderdorp is de gemeente ook van plan mondkapjes te verstrekken. Wethouder Binnendijk: “Mensen hebben daar niet voor kunnen sparen, dus het lijkt ons een goede geste.”

Leiden Leiderdorp Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×