(Foto's: RijnlandRoute).

Corbulotunnelbouwers gedenken Heilige Barbara

Voor tunnelbouwers is 4 december een bijzondere dag, de gedenkdag van Heilige Barbara. Zij is de beschermheilige van onder meer ingenieurs, mijnbouwers en brandweerlieden.

“Vanwege corona is er dit jaar geen grote bijeenkomst, maar omdat we hier toch graag bij stil wilden staan organiseerden we een klein momentje met oliebollen en chocolademelk op de bouwplaats”, zegt een woordvoerder.

In de startschacht van de twee tunnelbuizen staat een beeldje van Heilige Barbara. Voor de start van het boren is beeld ingezegend door een priester. Ook tijdens het uitgraven van de dwarsverbindingen, die begin volgend jaar beginnen blijft het beeldje van Heilige Barbara staan ter bescherming van de ondergrondse bouwers.

Leiden Oegstgeest Regio Voorschoten Zoeterwoude RijnlandRoute


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×