(Archieffoto: Chris de Waard).

Handtekeningenbrief Leidsche Boys vraagt om duidelijkheid over opheffing

Voetbalclub Leidsche Boys zit nog steeds met vragen over de noodgedwongen sluiting aan het begin van dit seizoen. De gemeente zegde de huur op omdat de voetbalvelden aan de Vliet moesten verdwijnen. Ondertussen mag rugbyclub DIOK er de komende twee jaar wel trainen. Zo’n 540 oud-leden ondertekende een brief aan het stadsbestuur en de gemeenteraadsleden waarin gevraagd wordt om opheldering.

Leidsche Boys moest er mee ophouden omdat ze niet voldoen aan de Voetbal Vitaal regels van de gemeente. Zo hadden ze te weinig leden en te weinig jeugd. Ze bestonden 98 jaar en hadden graag het 100-jarig bestaan gevierd. Het frustreert ze daarom des te meer dat DIOK nog wel twee jaar gebruik mag maken van de locatie. Daarnaast is de voetbalclub verbaasd dat andere verenigingen die ook niet aan de Voetbal Vitaal regels voldoen wel blijven bestaan.

Kansloos verloren
In een emotionele brief vraagt oud-lid Jordy Boutier om antwoorden. “Er zijn veel mensen geraakt. Zij zijn hun tweede thuis kwijt. Zij kunnen niet meer wekelijks hun kaartje leggen op de vereniging. Zij kunnen niet meer hun sores delen met hun tweede familie. Zij kunnen geen biljart meer spelen. Zij kunnen geen biertje meer nuttigen na een kansloos verloren wedstrijd. Leidsche Boys is niet meer. En dat doet pijn. Vooral de manier waarop.”

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×