(Archieffoto: Reanne van Kleef)

Veel gedupeerden van toeslagenaffaire in Leidse regio gevonden, maar nog niet allemaal

In heel het land zijn ouders onterecht slachtoffer geworden van fraudeverdenkingen van de Belastingdienst. Vanwege privacywetgeving waren deze slachtoffers niet bekend bij gemeenten die graag hulp willen bieden. Na verschillende oproepen zijn er nu in Leiderdorp, Voorschoten en Leiden meerdere gedupeerden gevonden. De gemeenten verwachten dat er nog meer mensen zijn die zich niet gemeld hebben.

Enkele weken geleden riep de gemeente Leiden al gedupeerden op zich te melden en wist gemeente Voorschoten dat er in ieder geval één gezin in het dorp slachtoffer was van de toeslagenaffaire. Ondertussen hebben zich bij de gemeente Leiden 46 gedupeerden gemeld. In Leiderdorp zijn het er zeven, in Zoeterwoude twee en het ene gezin uit Voorschoten is inmiddels ook bekend. Uit Oegstgeest zijn er geen gevallen bekend.

Echter zijn deze getallen hoogstwaarschijnlijk niet alle gedupeerden uit de Leidse regio. Zo geeft gemeente Voorschoten aan niet zeker te weten of het bij één gezin blijft. Ook de andere gemeenten zeggen alert te blijven en alle slachtoffers op te roepen om zich te melden.

Het kabinet compenseert elk slachtoffer met een bedrag van 30.000 euro. De gemeenten willen de gedupeerde gezinnen helpen met het verkrijgen van dit bedrag. Ook willen ze slachtoffers helpen om te gaan met eventuele schulden. Gemeente Leiderdorp gaat begin januari met alle gedupeerden in ieder geval een gesprek aan.

Economie Leiden Leiderdorp Oegstgeest Voorschoten Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×