De 'Appeltjes van Oranje'. (Foto: Redactie).

Twee Leidse initiatieven kanshebbers Appeltje van Oranje prijs 2021

De stembussen voor de Appeltjes van Oranje prijs 2021 zijn geopend. Het thema van 2021 is mentale kracht. Tussen de genomineerden bevinden zich twee Leidse initiatieven: Steunpunt Stemmen Horen Leiden en Lotgenotencafé Leiden.

Ieder jaar reikt het Oranje Fonds aan drie sociale projecten de ‘Appeltjes van Oranje’ prijs uit. Deze prijs is bedoeld voor initiatieven die verschillende groepen mensen verbinden, met dit jaar als thema ‘mentale kracht’.

Laagdrempelige ontmoetingsplek
Steunpunt Stemmen Horen Leiden is een lotgenotengroep voor mensen die stemmen in hun hoofd horen. Het Lotgenotencafé Leiden van Stichting Lumen is een laagdrempelige ontmoetingsplek voor iedereen die te maken heeft (gehad) met onder andere psychische aandoeningen. Beide initiatieven dingen mee naar de prijs.

De winnaar van de prijs ontvangt een geldbedrag van 15.000 euro en een bronzen beeldje dat gemaakt is door prinses Beatrix. De prijs wordt uitgereikt door koningin Máxima. Stemmen kan tot en met 20 januari 2021.

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×