(Beeld: Wikipedia).

Britse virusvariant nu ook in Hollands Midden

De Britse variant van het coronavirus is voor het eerst ook in de regio Hollands Midden aangetroffen. Volgens de GGD is dit geen verrassing. Deze variant is een stuk besmettelijker dan het ‘gewone’ coronavirus en daarom wint hij nu ook in Nederland snel terrein.

Om welke gemeente(s) het gaat, wilde de GGD dinsdagmiddag om privacy redenen niet zeggen, omdat de betrokkenen het soms nog niet weten. Ook de gemeentes zijn nog niet geïnformeerd.

Waar het Britse virus precies gevonden is, doet er volgens een woordvoeder niet meer zo toe. Deze variant is nu waarschijnlijk al breed verspreid. Hij is nu pas aangetroffen, omdat het RIVM alleen bij een deel van de tests de precieze genetische code van het virus ontcijfert.

Tien procent
Volgens de laatste informatie van het RIVM wordt nu ongeveer tien procent van de besmettingen veroorzaakt door de Britse variant. Dat percentage loopt behoorlijk snel op. Dat versterkt de vrees dat deze variant voor een ‘derde’ golf van de pandemie gaat zorgen. En precies daarom vergadert het kabinet nu over nieuwe maatregelen zoals een avondklok.

Van de nieuwe virusvariant word je niet erger ziek. En voor wie besmet raakt, gelden dezelfde regels als voor het oorspronkelijke virus. Thuisisolatie, en pas weer naar buiten gaan als je minstens drie dagen klachtenvrij bent.

Maatschappij Regio Coronacrisis


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×