In een digitale vergadering werd Jaap van den Broek (rechts) beedigd door burgemeester Emile Jaensch.

Jaap van den Broek weer raadslid voor Hart voor Oegstgeest

De derde man van Hart voor Oegstgeest (HvO) Jaap van den Broek is donderdagavond beëdigd als raadslid. Hij volgt oud-fractievoorzitter Frits van Dissel op, die onlangs stopte als raadslid omdat hij niet langer verantwoordelijk wilde zijn voor de besluiten die in de gemeenteraad genomen worden.

Het is de tweede keer dat Jaap van den Broek raadslid wordt voor HvO. In de vorige raadsperiode was hij ook al ruim een jaar volksvertegenwoordiger en het was ook de bedoeling dat hij dat na de verkiezingen in 2018 zou blijven. Zijn partij behaalde echter maar twee zetels, waardoor Van den Broek buiten de boot viel. Hij werd wel actief als commissielid.

Nu begint hij naar eigen zeggen weer ‘met frisse tegenzin’ als raadslid. “Ik had liever in het college gezeten, dat was de vorige keer het geval”, zei hij daarover onlangs in Politiek071. Nu treedt hij aan als raadslid voor een oppositiepartij die vindt dat de gemeenteraad niet altijd de juiste koers vaart. Op zijn eigen manier gaat Van den Broek proberen om dat duidelijk te maken. “Misschien ga ik het maar met wat meer humor proberen.”

Collega-raadslid Karin Rosdorff is sinds het afscheid van Frits van Dissel de fractievoorzitter van de lokale partij. Van Dissel vertrekt overigens niet helemaal uit de lokale politiek: hij wordt actief als commissielid. Op die manier blijft hij zich wel inzetten voor HvO, maar zonder de verantwoordelijkheden van een volksvertegenwoordiger. “Ik blijf dus nog wel even, maar dan op de back bench“, aldus Van Dissel in Politiek071.

Oegstgeest Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×