(Foto's: Chris de Waard).

Ovonde bij Jan van Houtbrug wijkt voor plantsoentje

De ovale rotonde op de kruising van de Jan van Houtkade, de Geregracht en de Korevaarstraat is door de gemeente Leiden verwijderd. De ovonde met doorlatende betonnen grastegels maakt plaats voor een plantsoentje met enkele bomen en planten. Er omheen komt een natuurstenen band.

De nu verwijderde ovonde lag er tijdelijk zodat zwaar verkeer, dat bij de Garenmarkt moest zijn tijdens de bouw van de parkeergarage, er zo nodig overheen zou kunnen rijden. Het ging bijvoorbeeld om grote vrachtwagens die de draai niet zouden kunnen maken. Die werkzaamheden zijn nu klaar en dus wordt nu begonnen met de aanleg van de definitieve ovonde.

Ook het groen in de zijbermen wordt de komende tijd aangepakt en de belijning op straat krijgt een opfrisbeurt. Dat laatste gebeurt ’s nachts. Het verkeer wordt dan korte tijd omgeleid.

Leiden Ovonde Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×