Rolf Marselis (rechts) met cameraman Hans Stauttener na een wedstrijd van ZZ Leiden. (Foto's: archief Sleutelstad).

In Memoriam Rolf Marselis: Sleutelstad verliest zeer gewaardeerde medewerker

Ruim zes weken nadat hij uit het niets te horen kreeg dat hij ongeneeslijk ziek was, is Rolf Marselis op 61-jarige leeftijd overleden. “Het is alsof er een slagboom op mijn levenspad is dichtgegaan”, zei hij eind vorig jaar. “Ik wil nog heel graag door, maar er is voor mij besloten dat ik niet door mag.”

Leiden verliest met Rolf Marselis een groot sportliefhebber en iemand die zich altijd heeft ingezet voor de stad. Afgelopen zomer nam hij afscheid als voorzitter van de Leidse Sport Federatie, maar hij bleef als bestuurslid wel betrokken bij de LSF. En ook breder bij de sport en de stad.

Onze omroep verliest in hem een enthousiaste sportverslaggever, intern ook wel bekend als basketbal-Rolf. Want dat was echt zijn sport. Velen bij Sleutelstad heeft hij aangestoken met het basketbalvirus; Rolf bracht zijn liefde voor basketbal met genoegen over op anderen. In de vroege Sleutelstadjaren verzorgde hij live verslag van de wedstrijden op de radio, later nam hij na afloop van wedstrijden interviews af met coaches en spelers voor radio en op beeld.

Intriest
Hoofdredacteur Chris de Waard die Rolf in 2012 bij Sleutelstad haalde, spreekt van een intriest bericht. “Rolf stond altijd vol enthousiasme klaar om bij speciale uitzendingen te helpen en natuurlijk als onvermoeibare verslaggever bij de wedstrijden van ZZ Leiden Basketball. We gaan hem zeer missen. Als omroep, maar ikzelf ook zeker als persoon.”

Bij ZZ Leiden was Rolf ook een graag geziene gast. “Hee Rolf, heb je je hamster weer bij je?”, werd er door de zaal geroepen als hij na afloop van de wedstrijd richting de spelers liep. Daarmee werd zijn opname-apparaat bedoeld waar een soort pluizige bol als plopkap omheen zat. Voor beter geluid.

Als het aan Rolf zelf lag, was hij bij elke thuiswedstrijd van ZZ Leiden van de partij en zelfs bij verre uitwedstrijden ging hij graag mee. Zo was hij in 2019 voor Sleutelstad bij de gewonnen bekerfinale in Zwolle, maar ook bij de verloren finale een jaar daarvoor in Groningen. Af en toe werd hij door het thuisfront teruggefloten om ook eens een avondje thuis door te brengen. Naast basketbal was ook roeien een sport die hem aan het hart ging en als voorzitter van de LSF kon de hele Leidse sportwereld rekenen op zijn aandacht en toewijding.

Holland Centraal
Het draaide bij Rolf niet alleen om sport, hij was een groot liefhebber van muziek, cultuur en de stad Leiden. En hij was van 2005 tot 2011 voorzitter van Omroep Holland Centraal, de voorganger van Sleutelstad als lokale omroep in Leiden. Rolf heeft zich in die periode enorm ingezet voor de continuïteit en uitbouw van die organisatie. Ook nam hij initiatieven voor het maken van tv-programma’s zoals de uitzendingen op en rond 3 oktober, Leidens Ontzet.

Rolf zal ons altijd bijblijven als een grote enthousiasteling met een enorme levenslust en liefde voor zijn familie. Iemand die altijd klaarstond om bij te springen als dat nodig was, vol met ideeën en plannen zat en nooit te beroerd was om even langs de studio te komen voor een interview.

Rolf, wij hadden je ook een veel langer levenspad gegund. We gaan je missen. We wensen familie en vrienden veel sterkte toe.


In 2019 deed Rolf voor Sleutelstad live verslag van de Taptoe.

Leiden Sport Rolf Marselis overleden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×