Rolf Marselis is afgelopen woensdagavond rustig ingeslapen.

Rolf Marselis (61) na kort ziekbed overleden

Oud-voorzitter en bestuurslid van de Leidse Sportfederatie (LSF) Rolf Marselis is woensdagavond overleden. Begin december 2020 kreeg hij te horen dat hij een zeer agressieve vorm van kanker had. Die is hem na slechts zes weken fataal geworden.

Rolf was ook jarenlang basketbalverslaggever bij Sleutelstad en deed in de loop der jaren regelmatig verslag bij grote evenementen waaronder de viering van 3 oktober. Bij de 3 October Vereeniging was hij ook enkele jaren commissaris bij de evenementencommissie.

Gemeente Leiden
Sportwethouder Paul Dirkse reageert verdrietig op het droevige bericht: “Het is niet te bevatten. Wat een klap moet dit zijn voor zijn gezin. Rolf deed afgelopen zomer weliswaar een stapje terug binnen de LSF, maar hij was onverminderd actief voor de stad. Ik zal onze samenwerking missen. Hij heeft jaren geknokt voor de belangen van de Leidse sport, met open vizier én met succes. Daar zijn we hem veel dank voor verschuldigd.”

LSF
Ook Paul Goulmy, die hem nog maar een half jaar geleden opvolgde als voorzitter van de LSF, reageert. “Wij zijn als LSF intens verdrietig door het veel te vroege overlijden van Rolf. We zijn niet alleen een zeer bekwaam bestuurder verloren, maar vooral een goede vriend. Rolf zette zich altijd voor meer dan 100 procent in en was enthousiast en betrokken. In zijn rol als bestuurder en voorzitter van de LSF heeft hij veel betekend voor de Leidse sport. Zo was hij nauw betrokken bij de ontwikkeling van nieuwe sportaccommodaties en het sportakkoord. Hij wist de weg naar ieder sportveld en iedere sportaccommodatie en kende bijna iedere sportbestuurder. Hij was met recht ons boegbeeld, zoals we hem graag met een knipoog noemden. We gaan Rolf enorm missen.”

ZZ Leiden Basketball
Vanuit de sport die Rolf waarschijnlijk het meest na aan het hart lag, wordt ook met ongeloof gereageerd. “Met grote verslagenheid hoorden wij gisteravond van het overlijden van Rolf Marselis. Zo snel en veel te jong is hij heengegaan”, zegt voorzitter Marcel Verburg van ZZ Leiden Basketball. “Rolf is vanaf de oprichting van ZZ Leiden betrokken geweest bij de club in de verslaggeving, als omroeper en als interviewer. Daarnaast in z’n rol als voorzitter van de LSF hebben we altijd nauw contact met elkaar gehad. Hij was altijd een graag geziene gast en met z’n sporthart heeft hij veel betekend voor ZZ Leiden.”

Leiden Maatschappij Sport Rolf Marselis overleden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×