Wethouder Van Delft kan verder met het uitvoeren van de horecaplannen. (Foto: Chris de Waard).

Veel steun voor nieuwe Leidse horecavisie

Wethouder Yvonne van Delft heeft vanavond haar horecavisie vrijwel ongeschonden door de raad geleid. Met slechts 2 van de 39 stemmen tegen, heeft de gemeenteraad zich achter het plan geschaard. Daarin wordt het aantal nieuwe horecavestigingen in het centrum beperkt en is er buiten de binnenstad op beperkte schaal uitbreiding mogelijk. Het gaat in totaal om tien extra horecabedrijven.

Alleen de Partij Sleutelstad en de ChristenUnie stemden tegen. Die partijen vinden dat er in de plannen te weinig rekening wordt gehouden met de belangen van de omwonenden van de horecabedrijven. “De binnenstad is in de eerste plaats een woonwijk”, zei CU-fractievoorzitter Pieter Krol. Fractievoorzitter Maarten Kersten van de PS is vooral tegen elke uitbreiding.

Leiden Politiek Horecavisie Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×