(Foto's: RijnlandRoute).

Ondertussen in de 'kruipruimte' van de Corbulotunnel

Overdag rijden zandwagens de Corbulotunnel in en uit en wordt er gewerkt aan de afbouw van de tunnelbuis waar straks het verkeer rijdt. Rond 18.00 uur is het de beurt aan het team dat de kabelkokers inricht. Zo  komt er steeds meer licht aan het einde van de tunnel die onderdeel uitmaakt van de Rijnlandroute.

In de kabelkoker, die onder het wegdek van de tunnel ligt, wordt kilometers aan kabelgoten aangebracht. Die zijn nodig om ervoor te zorgen dat alle technische installaties zoals verlichting, brandmeldsystemen en camera’s op elkaar worden aangesloten. Maar ook de brandblusleiding en de vuilwaterafvoerleiding krijgen een plekje in deze ondergrondse ruimte. De kabelkoker is 2,5 meter hoog en zo’n twee meter breed, groot genoeg voor alle kabels, maar ook voor de monteurs om er doorheen te lopen.

Leiden Maatschappij Regio RijnlandRoute


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×