De deuren bij de priklocatie in Leiden zijn zaterdag nog open. Zondag blijven ze dicht. (Foto: Rob van Dullemen).

Zondag code rood, geen coronatest en vaccinatie

De GGD gaat zo lang mogelijk door met testen en vaccineren tegen het coronavirus. Maar nu er voor zondag ‘code rood’ wordt afgegeven, worden de deuren die dag gesloten. Er worden zo snel mogelijk nieuwe afspraken gemaakt.

De sneeuwstorm Darcy brengt vanaf zaterdagnacht veel sneeuw en harde wind. Toch leek het er zaterdagochtend nog op dat het niet het extreemste weer zou worden. Dus wilde de GGD de deuren van alle testlocaties en van de Leidse vaccinatiehal nog openhouden – zoals Sleutelstad eerder berichtte.

Maar intussen heeft het KNMI voor zondag 24 uur lang ‘code rood’ afgegeven. Dat is het zwaarste weeralarm. Het wordt nu sterk afgeraden de weg op te gaan. Dus doet de GGD die dag alsnog de deuren dicht.

Na afloop van het weeralarm wil de GGD alle afspraken zo snel mogelijk inhalen. Wie getest moest worden, krijgt vanzelf een telefoontje voor een nieuwe afspraak. En als je voor een prik zou komen, bel dan het telefoonnummer uit de uitnodigingsbrief. Binnen een week kun je weer terecht.

Dit bericht is zaterdagmiddag aangepast, omdat toen pas de ‘code rood’ bekend werd.

Advertentie

Leiden Regio Coronacrisis De virus-estafette Witte winter 2021


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×