Wethouder Daan Binnendijk onthult een AED bij de brandweerkazerne samen met voorzitter Divera Kapteijn van de EHBO vereniging Leiderdorp. (Archieffoto: J.P. Kranenburg)

Gemeente Leiderdorp neemt stappen voor dekkend AED-netwerk

De gemeente Leiderdorp neemt stappen om overal in Leiderdorp een AED ‘in de buurt’ beschikbaar te stellen. Het eerdere plan om burgerinitiatieven financieel te ondersteunen heeft namelijk niet het gewenste resultaat opgeleverd. Er worden door de gemeente zes nieuwe AED’s geplaatst.

In zes verschillende zones wordt een AED geplaatst. Een automatische externe defibrillator (AED) helpt om iemand met een hartstilstand te reanimeren. Deze moeten in geval van nood voor burgerhulpverleners beschikbaar zijn. Ze worden onder andere geplaatst in het Patroniumpark, bij Daltonschool de Leeuwerik en in het Alrijne Ziekenhuis wanneer deze verbouwd is.

“Het is heel goed nieuws, hoe meer hoe beter natuurlijk”, zegt Divera Kapteijn, voorzitter van de EHBO vereniging Leiderdorp. Sinds 2019 is gemeente Leiderdorp in samenwerking met de EHBO vereniging bezig de burgerhulpverlening in het dorp te versterken. “Het hangt ook af van de hoeveelheid burgerhulpverleners. Zij krijgen toegang tot de AED en weten hoe je ermee moet reanimeren. We hebben in Leiderdorp zo’n 140 of 150 burgerhulpverleners, maar meer is altijd welkom.”

De stroomvoorziening wordt de komende maand in orde gemaakt en omwonenden ontvangen daarover een brief. Daarna beschikt Leiderdorp over een dekkend AED-netwerk.

Bij de paarse sterretjes wordt een AED geplaatst. (Afbeelding: via Gemeente Leiderdorp).

Advertentie

Leiderdorp AED netwerk Leiderdorp


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×