(Foto: Lieuwe van Slooten)

IJsbaan Voorschoten nog niet open: 'Zeer frustrerend'

Door een late aanpassing van de regels voor ijsbanen heeft ijsclub Voorschoten besloten niet open te gaan. Dit komt op het moment dat zowel de club als het ijs volledig klaar is voor de schaatsliefhebbers. In de komende dagen hopen ze toch nog een keer open te kunnen.

“Het is zeer frustrerend”, zegt een teleurgestelde ijsmeester Adri Hendriks. “We hebben het ijs eergisteren nog geveegd om het harder te laten vriezen. Er ligt nu acht centimeter, maar door allerlei regeltjes durft de voorzitter het niet aan om open te gaan.”

Hendriks voorspelt dat de ijsclub nu nog zeker een aantal dagen nodig heeft om echt open te gaan. “Normaal ben je al twee of drie dagen bezig om je voor te bereiden, en dat is zonder corona. Nu heb je zes tot acht dagen nodig, zeker als ze de regels voortdurend aan passen”, aldus Hendriks.

 

Maatschappij Sport Voorschoten ijsbaan voorschoten Witte winter 2021

Meer in dossier ijsbaan voorschoten

Meer in dossier ijsbaan voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×