(Foto: J.P. Kranenburg).

Sporthal de Bloemerd in Leiderdorp mogelijke vaccinatielocatie

Het Leiderdorpse college van burgemeester en wethouders heeft besloten om mee te werken aan een vaccinatielocatie in sporthal De Bloemerd. Hierover vinden momenteel gesprekken plaats met alle betrokken partijen. Zodra deze gesprekken zijn afgerond, kan de vaccinatielocatie gerealiseerd worden. Omwonenden worden hierover geïnformeerd met een brief.

De GGD Hollands Midden start vervolgens zo snel mogelijk met de inrichting van Sporthal de Bloemerd als vaccinatielocatie. De GGD gaat op deze locatie inwoners van de regio Hollands Midden vaccineren tegen het coronavirus. Wanneer Sporthal de Bloemerd als vaccinatielocatie opengaat, is afhankelijk van de levering van het vaccin. Waarschijnlijk is dat in maart. De sporthal wordt dan tot 1 september 2021 gebruikt als vaccinatielocatie.

De GGD heeft er in overleg met de gemeente Leiderdorp voor gekozen om Sporthal de Bloemerd in te zetten als vaccinatielocatie. Sporthal de Bloemerd is toegankelijk voor mensen in een rolstoel en goed bereikbaar, zowel met de fiets als met de auto. Er is voldoende parkeerruimte. Ook kan aan alle coronamaatregelen worden voldaan, zoals bijvoorbeeld een gescheiden in- en uitgang.

In totaal komen er in de regio Hollands Midden vooralsnog zeven vaccinatielocaties van de GGD om zoveel mogelijk inwoners zo dicht mogelijk bij huis te bereiken.

Leiden Leiderdorp Oegstgeest Voorschoten Zoeterwoude Coronacrisis


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×