Bestelbusje strandt op ovotonde Jan van Houtbrug. (Foto's: Gerry van Bakel).

Bestelbusje strandt in ovonde Jan van Houtbrug

Een bestelbusje met groente en fruit is vanochtend om 6.00 uur vast komen te zitten in de ovale rotonde bij de Jan van Houtbrug. Chauffeur Fouad volgde de aanwijzingen van zijn navigatiesysteem iets te gretig op en probeerde linksaf te slaan. Door de hoge stoepranden kon de chauffeur de auto er niet meer zelf uit krijgen en moest wachten op een collega om hem eruit te slepen.

“Foutje kan iedereen gebeuren”, reageerde de chauffeur laconiek. “Ik ben voor het eerst in Leiden en mijn navigatie zei: ga naar links. Het was nog heel erg donker. Ik dacht dat het zwarte stenen waren of zo.” Maar de bestelbus belandde in de zompige aarde en was niet meer vooruit of achteruit te krijgen.

Gemeentewerkers die langsreden boden een spade aan waarmee Fouad wat aarde weg kon scheppen. Daarna legde hij twee rubberen matten achter de wielen. “Dan kan ie straks zo weggesleept worden.” De grote stadsbussen konden met enige moeite en goed stuurwerk om de gestrande bus heenrijden.

Advertentie

112 Sleutelstad Leiden Ovonde Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×