Chris de Waard nam een kijkje bij het planten van de bomen. (Foto's/video: Chris de Waard).

Ovale rotonde bij Jan van Houtbrug nadert voltooiing

Nog even en de ovonde zoals de gemeente de ovaalvormige rotonde op de kruising van de Geregracht, de Jan van Houtkade, de Korevaarstraat en de Lammenschansweg noemt, is klaar. Onlangs werden de betonnen tegels en het zand al verwijderd en vorige week werd er vruchtbare aarde gestort in de ovonde die door buurtbewoners ook wel druppel- of kommarotonde wordt genoemd.

Vandaag zijn in de ovonde zelf twee bomen geplant. Ook de middenberm naast de oversteekplaats iets verderop is voorzien van een boom. De komende tijd worden ovonde en perkjes voorzien van lage beplanting, zodat kleine plantsoentjes ontstaan.

Het ontwerp van de Ovonde die deel uitmaakt van de Centrumroute die de gemeente Leiden aanlegt tussen Leiden Lammenschans en Leiden Centraal voorzag altijd in de aanplant van bomen en groen.

De ovonde werd al in 2017 aangelegd. Eerst bestond deze uitsluitend uit belijning waar het verkeer zich weinig van aantrok. Later werden er open tegels ingelegd waar gras uitgroeide. Dat was nodig omdat zwaar werkverkeer toen nog af en aan reed in verband met de bouw van de ondergrondse parkeergarage onder de Garenmarkt. Die is vorig jaar opgeleverd en nu wordt dus ook de openbare ruimte in de omgeving afgemaakt.

 

 

Leiden Ovonde Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×