De natuurijsbaan aan de Boomgaardlaan in Leiderdorp. (Foto: Frank Steenkamp).

IJsclubs verwelkomen veel nieuwe leden na winterse week

IJssport Leiderdorp en Schaats Trainings Groep Voorschoten (STGV) hebben naar aanleiding van het winterse weer veel nieuwe leden erbij gekregen. Deze twee verenigingen waren de enige in de regio Leiden die besloten om hun ijsbanen te openen voor een beperkt publiek, met als gevolg een gespekt ledenbestand.

STGV was al in oktober 2020 begonnen met de voorbereidingen voor een mogelijke opening en dat wierp vorige week zijn vruchten af. IJsmeester Adri Hendriks mocht de Landijsbaan onder strikte coronamaatregelen openen voor maximaal tweehonderd mensen per tijdslot. Omdat de vereniging in verband met de pandemie alleen leden toeliet, kreeg zij met een enorme ledentoestroom te maken.

“Wij mochten van de gemeente alleen leden op de baan toelaten, dus mensen hebben zich zowel ter plekke als via de website massaal ingeschreven”, verklaart Hendriks. “We hebben erg veel bezoekers gehad vorige week. De exacte getallen moeten we nog berekenen, maar we hebben er zeker zeshonderd nieuwe leden bij, misschien wel duizend!”

Zowel de gemeente als de organisatie was erg tevreden met de gang van zaken. “Het is allemaal prima verlopen, mensen hielden zich goed aan de veiligheidsregels”, vertelt Hendriks. “Wij hebben erg veel complimenten gekregen, maar we zijn vooral heel blij dat we met de opening van onze natuurijsbaan voor zo’n positieve afleiding hebben kunnen zorgen.”

Leiderdorp
IJssport Leiderdorp mocht een vijftigtal nieuwe leden in de boeken bijschrijven, een stijging van ongeveer tien procent ten opzichte van de normale aanmeldingsmaatstaf. Volgens John de Lange van de technische commissie leverde dit echter geen logistieke problemen op voor de organisatie.

“Mensen hielden zich keurig aan hun toegewezen tijdslot en het coronaprotocol”, aldus De Lange. “De gemeente is tevreden, de baan lag er schitterend bij en iedereen was vrolijk en blij dat er ondanks alles toch geschaatst kon worden. Het is allemaal heel goed verlopen, eigenlijk.”

Leiderdorp Sport Voorschoten schaatsen


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×