Negentien bomen in het Drionhof worden op verzoek van de bewoners omgezaagd. (Foto's: Reanne van Kleef).

Kap negentien bomen in Drionhof aanstaande

Omwonenden van het Roomburgerpark hebben bij de gemeente Leiden een omgevingsvergunning aangevraagd voor de kap van negentien bomen in het Drionhof. Dat is het binnenterrein tussen de flats aan de Moddermanstraat, Oppenheimstraat en de Burggravenlaan. Voor de kap is volgens de gemeente echter geen toestemming nodig. De bomen staan op particuliere, niet vrij toegankelijke grond. “Die beslissing wordt komende week gepubliceerd”, aldus een woordvoerder van de gemeente.

Het kappen van alle negentien bomen op verzoek van de bewoners is op zijn minst opvallend. Ze staan op slechts enkele tientallen meters van het Roomburgerpark waarover de buurt met succes een referendumverzoek heeft ingediend. Hoofdvraag bij die volksraadpleging draait om het verdwijnen van groen bij de geplande herinrichting van het park.

Het is de Vereniging van Eigenaren van de betreffende flatwoningen die het omzagen van de bomen heeft aangevraagd. Als reden wordt genoemd dat de naaldbomen die in twee groepjes in het hofje staan, dood zijn. Volgens boomdeskundige Rinny Kooi die zelf om de hoek woont, geldt dat echter voor slechts negen van de negentien bomen. “Maar het is hoe dan ook een bittere pil voor de omwonenden dat een deel van de bomen dood is”, zegt Kooi die er vanuit gaat dat de overige tien naaldbomen gewoon blijven staan.

Leiden Maatschappij Bomen Drionhof


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×