Zeven dode Pinussen worden omgezaagd in het Drionhof. De resterende twaalf blijven staan.

Geen negentien, maar zeven bomen gekapt in Drionhof

De aanvraag voor het omzagen van negentien Pinussen op het binnenterrein van de Moddermanstraat, Oppenheimstraat en de Burggravenlaan was ‘voor de zekerheid’ zo gedaan. Dat meldt Dirk Vooren van de tuincommissie van de Vereniging van Eigenaren die daar bij de gemeente Leiden een omgevingsvergunning voor heeft aangevraagd.

“Er waren enkele bomen dood, in elk geval zeven”, vertelt Vooren naar aanleiding van eerdere berichtgeving op deze site. “We hebben toen Copijn Boomspecialisten ingeschakeld om de de bosjes naaldbomen te onderzoeken en het bestuur heeft toen voor de zekerheid een omgevingsvergunning aangevraagd voor alle bomen. Als er dan toch meer dan zeven bomen dood bleken te zijn, hoefde dan niet opnieuw een vergunning te worden aangevraagd.”

Uiteindelijk blijkt het bij zeven bomen te blijven. De overige twaalf blijven staan. Overigens bleek voor de kap ├╝berhaupt geen vergunningaanvraag nodig. De bomen staan op particulier terrein dat bij de flats hoort en dan mag zonder toestemming tot kap worden overgegaan. Vooren: “Volgens Copijn zijn de bomen aangetast door meerdere ouderdomskwalen.”

Leiden Maatschappij Bomen Drionhof


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×