Ook de voorstanders maakten een video.

Campagne voorstanders herinrichting Roomburgerpark van start

Nadat de ‘Vrienden van het Roomburgerpark’ als tegenstanders van het gemeentelijke herinrichtingplan voor het Roomburgerpark onlangs hun campagne rond het aanstaande referendum rond die plannen aftrapten met een heus ‘referendumlied‘, is vandaag ook de voorcampagne van start gegaan. Daarin worden stemgerechtigde Leidenaren juist opgeroepen om voor het herinrichtingsplan te stemmen dat gelijk met de Tweede Kamerverkiezingen op 15, 16 en 17 maart aan de inwoners van Leiden wordt voorgelegd.

Er is inmiddels een hele serie websites gewijd aan het park in de Professorenwijk-Oost en de plannen waar de Leidse gemeenteraad inmiddels groen licht voor heeft gegeven. Op www.roomburgerpark.nl verspreiden de Vrienden van het Roomburgerpark al tijden hun boodschap. Via www.nieuwroomburgpark.nl zet de gelijknamige initiatiefgroep zich in voor onder meer de aanleg van een vierde hockeyveld en vergroening van de omgeving van de Lorentzschool.

Nu zijn daar in het kader van het referendum ook nog verschillende campagnewebsites bijgekomen. Zo is gisteren www.iedereenvoor.nl online gekomen en stellen ‘betrokken wijkbewoners’ via www.roomburgerparkleiden.nl neutrale informatie te verstrekken. Ook de gemeente Leiden biedt veel informatie aan. Via de gemeentelijke website kan iedereen de plannen voor en Wijksportpark Roomburgerpark bekijken en ook is er een speciale afdeling op Leiden.nl ingericht met informatie over het komende referendum.

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×