(Foto: Reanne van Kleef).

Leidse voetbalclubs in gesprek met gemeente over veldhuur

De Leidse voetbalclubs hebben een gezamenlijk verzoek gedaan aan de gemeente om geen huur in rekening te brengen voor het gebruik van de sportvelden. Dat meldt Sporting Leiden in een nieuwsbrief aan de clubleden, die ook verscheen op de website van LeidenAmateurVoetbal. Een andere club heeft bevestigd dat dit verzoek aan de gemeente is gedaan.

Buitensportverenigingen hebben het op dit moment zwaar omdat veel vaste lasten doorlopen, terwijl er al een tijd geen kantine-inkomsten zijn. Daarnaast vragen leden steeds vaker of ze (een deel van) de contributie terug kunnen krijgen.

Volgende week vindt er een gesprek plaats tussen de gemeente en de voetbalverenigingen. De clubs verwachten in een goede verstandhouding tot een oplossing te komen.

Het bericht is opvallend, want sportwethouder Paul Dirkse zei deze week nog dat er weinig problemen zijn bij de Leidse sportclubs.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×